Announcement

Assalamualaikum w.r.t and Good Day .... SELAMAT DATANG KE BLOG KAMI... MAKLUM BALAS DARI IBUBAPA ATAS APA SAJA ISU BERKAITAN SEKOLAH..AMAT KAMI HARGAI..TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN TN/PN

Terima Kasih dari Biro Komunikasi PIBG SMKBSD1

Saturday, May 1, 2010

PIBG diminta tingkat usaha bantu tangani masalah sosial pelajar

Utusan Online
02/05/2010 11:48am


KOTA KINABALU 2 Mei - Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) diminta supaya bergerak lebih aktif dalam memainkan peranan penting membantu usaha menangani masalah sosial di kalangan pelajar.

Timbalan Menteri Kesihatan, Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin berkata, peningkatan jumlah remaja yang terjebak dengan gejala sosial antara lain disebabkan kegagalan masyarakat mendidik dan memantau aktiviti harian mereka.

"Jadi saya berharap pihak PIBG akan memperkukuhkan lagi kerjasama dengan pihak pengurusan sekolah demi memastikan pembangunan akademik dan sahsiah diri pelajar dapat dibentuk sebaik mungkin sekali gus menyumbang kepada prestasi cemerlang sekolah,” katanya.

Beliau berkata demikian dalam ucapannya pada majlis perasmian program jualan pasar ria Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Perempuan Likas di sini hari ini. - Bernama

No comments:

Post a Comment