Announcement

Assalamualaikum w.r.t and Good Day .... SELAMAT DATANG KE BLOG KAMI... MAKLUM BALAS DARI IBUBAPA ATAS APA SAJA ISU BERKAITAN SEKOLAH..AMAT KAMI HARGAI..TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN TN/PN

Terima Kasih dari Biro Komunikasi PIBG SMKBSD1

Tuesday, February 1, 2011

Selamat Menyambut Tahun Baru Cina

Ahli Jawatankuasa PIBG SMK BSD1 ingin mengucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru Cina 2011 kepada semua pelajar dan ibubapa. Kepada Tuan/Puan yang akan berangkat pulang kekampung halaman masing-masing kami ingin menasihatkan supaya berhati-hati dijalan raya.

Apabila memandu ingatlah keluarga tersayang dan patuhi lah peraturan jalan raya. Jangan tergopoh-gopoh dan letak lah ego kita di luar kenderaan. Jikalau ada pemandu yang memberi isyarat lampu "tinggi-rendah/blinking lights" dari belakang..jangan cemas..bukan kita yang bermasalah tetapi mereka lah sebenarnya yang bermasalah. Jangan pula kita nak berlumba dengan mereka. Ingat pepatah "biar lambat asalkan selamat". Bila memandu jangan ikut terlalu dekat dengan "bumber" kereta di depan..ingat "3 second rule" cuaca biasa dan "6 second rule" cuaca buruk. Keep your hands on the steering wheel..jangan guna handphone..tapi boleh guna handsfree kit. Kalau nak makan minta tolong suami/isteri atau anak tolong suapkan..tapi mata kena fokas kan ke jalan. Kalau mengantuk..berhenti dulu atau tukar pemandu di tempat perhentian R&R. Beli lah snek kegemaran seperti kacang, M&M, kerepek ubi, dsb. Memandu sambil menguyah boleh hindarkan dari mengantuk. Bagi yang berugama Islam..kalau dapat berzikir lagi bagus. Bila Allah sentiasa berada dilubuk sanubari maka perkara terkutuk mungkin dapat di hindari, insyallah. Dan yang terakhir..tolong hantar kenderaan Tuan/Puan untuk pemeriksaan/ inspection sebelum berjalan jauh. AAM ada menyediakan perkhidmatan tersebut..of course you need to be a member first.

Baiklah..itu saja untuk kali ini. Kita berjumpa kembali selepas tamat cuti nanti.

No comments:

Post a Comment